2017 — 2019

until the end of memory

Tranzicija medijev iz analognih v digitalne in globalna dosegljivost silovito spreminjata naše zaznavanje in pomnjenje. Osebne informacije so postale javne in beleženje osebnega življenja je tako dobilo nov pomen in namen.

Delo Until the End of Memory sopostavlja video in zvočni posnetek. Video sestavljajo javno pridobljeni avtobiografski posnetki ljudi iz vsega sveta. Zajema različna obdobja življenja od rojstva do smrti, kar je tudi premisa zvočnega posnetka, ki ga sestavljajo računalniško brana vprašanja o življenju. Delo je z naslovom in formalnimi značilnostmi referenca na film Do konca sveta (Wim Wenders, Bis ans Ende der Welt).

“...umetnica z minimalno gesto apropriacije tujih materialov od vsebine usmerja k opazovanju samih postopkov zaznave, zajema, deljenja in prilastitve. Delo Until the End of Memory lahko tako vidimo kot eksplikacijo tehnoloških in kulturnih okvirov, ki oblikujejo našo medijsko in spletno uporabniško dejavnost in diskurzivne ter materialne manifestacije spomina, ki se ustvarjajo in artikulirajo ravno v razmerju kolektivnega in osebnega, javnega in zasebnega.” 11- BURJA Maja, Until the End of Memory (obrazstavno besedilo), Kino Šiška, Ljubljana, 201
previous project next project